Пътно-транспортно произшествие в дефилето между село Варвара и Велинград е станало днес в късния следобед, съобщи полицията в Пазарджик. Около 17:20 часа е получен сигнал на телефон 112 за самокатастрофирал товарен автомобил с прикачено ремарке.

Незабавно към мястото са изпратени екипи на Пътна полиция при районно управление Велинград, екипи на спешна помощ и на пожарната. Пристигайки на мястото, служителите са установили, че 40-годишен водач на товарен автомобил мерцедес с прикачено ремарке към него и натоварен с дървени плоскости е напуснал платното за движение и е катастрофирал.

В него са пътували двете деца на шофьора - на 8 и 10 години. Те са транспортирани в болницата във Велинград и са хоспитализирани с различни травми и наранявания. Няма данни за опасност за живота им.

На мястото се извършва оглед от дежурна група на районно управление Велинград. Ще бъдат предприети действия за отстраняването на влекача и на ремаркето от мястото на пътно-транспортното произшествие.

Движението се регулира от екипи на полицията към настоящия момент пробите за алкохол и за наркотици на водача са отрицателни, по случая е образувано досъдебно производство.