Окръжният съд в Стара Загора наложи най- тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо двама мъже, обвинени в отвличане и грабеж. Това съобщиха от пресцентъра на съда. Т. Т. и Ж. П. на 38 години са привлечени като обвиняеми по досъдебно производство, образувано за извършени две престъпления – отвличане на 25- годишен мъж и грабеж. 

Припомняме, че в следобедните часове във вторник, пострадалият е бил отвлечен и пребит от служители на фирма за бързи кредити.

Установено е, че на паркинг в Раднево двамата обвиняеми качили насилствено в лек автомобил пострадалия 25-годишен мъж. Те го откарали в град Гълъбово, където го свалили от колата и му нанесли побой. От него отнели сумата от 130 лв. и счупили мобилния му телефон. 

Според съда са налице законови предпоставки за вземане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение Т. Т. и Ж. П. Събрани са достатъчно доказателства, от които да се изведе обоснованото предположение за съпричастността и на двамата обвиняеми в извършените престъпления. В мотивите се допълва, че има реална опасност двамата мъже да извършат друго престъпление и да се опитат да въздействат върху показанията на свидетелите. 

От приложените по досъдебното производство справки за съдимост е видно, че Т. Т. има предишни осъждания, а данните за Ж. П. сочат, че същият е реабилитиран.

Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в тридневен срок.