Двама възрастни и едно дете пострадаха при пътни инциденти в Старозагорско, съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора.

На 8 април, в 11.30ч. по ул."Българско опълчение" в с. Ветрен, е настъпило пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация, инцидентът е между л.а."Опел", управляван от 77-годишен мъж и 53-годишен пешеходец. Пешеходецът е прегледан и освободен без опасност за живота. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, отчетен е отрицателен резултат. Пешеходецът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което отчело 1.80 промила. Местопроизшествието е посетено и обслужено от екип на РУ-Казанлък.

Малко по-късно, в 16.40ч. на кръстовището на ул."Златен клас" с ул. "Хрищиян Войвода" в гр.Стара Загора, е настъпило друго пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация, то е между л.а "Фолксваген", управляван от 52-годишен мъж и мотоциклет "Хускварна", управляван от 18-годишен мъж. Пострадал е мотоциклетистът, оказана му е медицинска помощ и е освободен. Водачите са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, за мотоциклетистът е отчетен отрицателен резултат, за водачът на лекия автомобил уредът отчел 0.54 промила. В сектор "Пътна полиция" е съставен АУАН.

На същия ден, около 17:40ч. на кръстовището на ул."Ген. Столетов" с ул."Армейска" в гр.Стара Загора, е настъпило трето пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация, то е между т.а. "Шкода" с водач 47-годишна жена, който бил спрял на платното за движение, изчаквайки насрещно движещите се МПС и индивидуално електрическо превозно средство, управлявано от 14-годишно момче. Водачката отвела момчето в медицинско заведение, където е получило медицинска помощ и е освободено, без опасност за живота. Екип на сектор "Пътна полиция" тествал водачката за употреба на алкохол, отчетен е отрицателен резултат.