Двама украинци на възраст 37 и 45 години са задържани за кражба в Бургас. Тя е на стойност около 100  хил. лв. - валута и парични накити. Това съобщи  административният ръководител на Районна прокуратура Бургас прокурор Мария Маркова и  директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов, предаде репортер на Агенция "Фокус". 

Има съмнение, че двамата са съпричастни и за други кражби. Конкретният обир, за който са задържани, е извършен през светлата част деня от апартамент, чиито собственици са отсъствали. При претърсвания е открит богат арсенал инструментариум за разбиване на врати и каси. Част от сумите и предметите, отнети от жилищата – златни накити и изделия от благородни метали, са се съхранявали  освен в двете квартири,  които двамата обитавали,но и в апартамента на украинска гражданка. Сумите са били харчени бързо - така например двамата са си взели телефони за общо за 5 хил. лв.  

Единият от извършителите е със статут на постоянно пребиващ в страната с хуманитарен режим и обитава апартамент на свободен наем в Бургас. Другият не е от постоянно пребиваващите. Последно е  влязъл в България през ноември и живее в Несебър. Двамата са с криминално минало на и са осъждани.