Трима мъже са пострадали при катастрофа, двама от които са с опасност за живота, съобщиха от ОДМВР-Бургас. Инцидентът е станал на 17 май т.г. около 06.18 ч. в карнобатското село Житосвят.

Поради движение с несъобразена с атмосферните условия, релефа и състоянието на пътя скорост, както и поради загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, блъскайки се последователно в пътен знак и отводнителна канавка и преобръщайки се извън пътното платно, лек автомобил "Фолксваген Фаетон", със софийска регистрация, собственост на 36-годишен мъж от Дупница.

С автомобила се придвижвали трима мъже, като до момента не е установено кой от тях е бил водач на лекия автомобил. И тримата мъже пострадали от пътния инцидент, като с диагноза "политравматизъм", с опасност за живота в УМБАЛ - Бургас за лечение са настанени двама от мъжете – на 39 и 50 години от София, а с диагноза "фрактура на гръдната кост, крака и травми по главата", без опасност за живота, в болница "Сърце и мозък" е настанен третият мъж - 38 годишен софиянец.