Двама са задържани при операция на полицията в Сливен срещу наркоразпространението, съобщиха от ОДМВР - Сливен.

Акцията е проведена на 6 декември на територията на РУ-Сливен. Екипи на участъците и сектор "Криминална полиция“ към районното управление са извършили множество проверки на превозни средства, лица и части адреси с цел установяване производство и разпространение на наркотични вещества.

Служители на участък "Петолъчка" са извършени процесуално – следствени действия в жилище, в сливенското село Желю войвода, обитавано от 33-годишен мъж. Намерена е и иззета суха листна маса с тегло около 170 грама. При полевия тест иззетото вещество е реагирало на марихуана. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. 

По същото време в района на учебно заведение в град Сливен служители на сектор "Криминална полиция" са задържали 19-годишено момче. В него е намерена и иззета опаковка, съдържаща суха листна маса с тегло около 5 грама, която при теста е реагирала на марихуана. Момчето е отведено в РУ-Сливен и задържано за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Операциите по противодействие на наркоразпространението на територията на ОДМВР-Сливен продължават.