Двама са установени да шофират след употреба на алкохол в Шумен, един водач- след употреба на наркотични вещества. Това съобщиха от ОДМВР.

В 21:43 часа на 21 юни за проверка на ул.“ Индустриална“ в Шумен за проверка е спрян водач на Фолксваген "Голф“ с шуменска регистрация. Зад волана била 21-годишна шуменка.

Тествана е за шофиране след употреба на наркотични вещества. Отчетена е положителна на канабис и метамфетамин проба. Не е дала кръвна проба за анализ.

Задържана е за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 343 Б от НК е образувано бързо производство.

Пътни полицаи от РУ- Каолиново спрели за проверка около 18:20 часа вчера в село Дойранци водач на Фолксваген "Венто“ със силистренска регистрация. Автомобилът бил управляван от 42-годишен мъж от село Поройно. Тестван бил с дрегер, отчетени били 2,11 промила алкохол в издишания въздух. Дал е кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Каолиново. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 1 от НК е образувано бързо производство.

Малко след 01:30 часа на 22 юни в село Тодор Икономово за проверка бил спрян водач на лек автомобил Фолксваген "Поло“ с шуменска регистрация. Водачът, 32-годишен местен жител лъхал на алкохол. Изпробван е с дрегер. Отчетени са 1,62 промила алкохол в издишания въздух. Съпроводен е до ЦСМП- Каолиново, където дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейския арест. Образувано е бързо производство.