Двама пострадаха при пътни инциденти в област Стара Загора през почивните дни, съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора.

На 3 март, около 14:08ч., е настъпило пътнотранспортно произшествие на кръстовището на бул. "Св. Партриарх Евтимий" с ул. "Иван Хаджихристов" в Стара Загора. По първоначална информация, инцидентът е станал на пешеходна пътека. Блъснали са се между мотоциклет "Харлей Дейвидсън", управляван от 40-годишен мъж и 13-годишно момче. Пострадало е момчето, което е настанено в болница, без опасност за живота. Водачът е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, отчетени са отрицателни резултати. В сектор "Пътна полиция" е образувано досъдебно производство. Мотоциклетът е иззет.

На следващия ден, около 08.00ч. в РУ- Чирпан, е получен сигнал за ПТП в с. Малък дол. На място е установено, че на 3 март, около 22.30ч., в близост до Кметството, л.а."Фиат", управляван от 31-годишна жена е самокатастрофирал, след което водачката напуснала местопроизшествието, без да уведоми компетентните органи. Жената е пострадала, настанена е в болница, без опасност за живота, не е тествана за употреба на алкохол и наркотични вещества. В РУ-Чирпан е съставен АУАН по ЗДВП и протокол за пострадало лице.