Благодарствено писмо е получено в областната дирекция на полицията. Красимира Иванова от Шумен описва как двама полицаи са успели да върнат вярата на едно дете, че може да има справедливост. Това разказаха за "Фокус" от полицията в града. Работата по случая започнала след приет в полицейското управление в Шумен сигнал, че мъж с качулка влязъл през нощта в дома им и извършил кражба на велосипед. Не вярвали, че ще се намери.

"Всички близки, приятели, включително и аз си казахме- всичко е отбиване на номер, с нас ли ще се занимават, при това за едно колело...", пише Иванова.

На 15 юни след успешно завършената учебна година  на детето семейството било посетено от криминалисти на РУ- Шумен. "Пред дома ни спря автомобил и от него Галин и Николай извадиха колелото на детето  и простичко казаха: НАМЕРИХМЕ ГО ! Нищо в момента не можеше  да опише блясъка в очите на детето и  възторга му , че "двамата батковци ми върнаха любимото  колело". Направиха го тихо и  скромно,  сякаш нищо не са направили. А направиха - доказаха, че  може! И още нещо направиха - накараха и мен, и всичките ми скептични приятели да се засрамим. Засрамихме се, защото бяхме произнесли "присъдата"- няма да се занимават с едно детско колело. Занимаваха се . При това - както трябва. Върнаха радостта  на едно дете и вярата на възрастните ,че не трябва да обобщаваме ...

Благодаря ви момчета ! 

Благодаря ви  ГАЛИН ГОСПОДИНОВ и НИКОЛАЙ СТЕФАНОВ!", завършва писмото си Красимира Иванова.