Двама пияни шофьори заловиха полицаи от Великотърновски регион. От Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточняват за "Фокус", че единият случай е от Горна Оряховица, а другият – от старата столица.

Вчера сутринта в железничарския град е извършена проверка на лек автомобил "Фолксваген“, управляван от 45-годишен от село Мерданя. При тест на водача за употреба на алкохол, с техническо средство, апаратът е отчел 3,09 промила в издишания въздух. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу него е започнато бързо производство.

При друга проверка, извършена около 2:00 часа тази нощ във Велико Търново, е установен 47-годишен мъж от Севлиево, който шофира с 1,51 промила. Той също е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Образувана е преписка.

Пет акта и 39 глоби по фиш са съставени в рамките на специализирана полицейска операция в региона. За 24 часа са проверени 197 граждани и 160 автомобила. Връчени са и 119 електронни фиша.