Столични полицаи задържаха двама криминално проявени, непосредствено след извършена домова кражба, научи Sofia24.bg. Служители на сектор "Кражби“- СДВР пристъпили към ареста в хода на операция, проведена на 30 март. От СДВР съобщиха, че двамата мъже – на 40 и 49 години, били спрени докато се опитвали да се оттеглят с автомобил. 

При претърсването от превозното средство били иззети вещи, по първоначална информация - откраднати от апартамент в ж.к. "Дианабад“. В процеса на разследването станало ясно, че двамата са проникнали в жилището след като преодолели заключващия механизъм на ПВЦ дограмата и успели да отмъкнат пари, златни накити, юбилейни монети и други вещи. 

При последвалите процесуално-следствени действия в жилищата им са намерени множество предмети, съотносими към престъпната им дейност. След доклад на събраните материали по образуваното досъдебно производство в Софийска районна прокуратура, двамата са привлечени като обвиняеми по чл.195 от НК. Наложени са им мерки "задържане под стража“ за срок до 72 часа.