На тържествена церемония пред общото събрание на съдиите от Варненски окръжен съд, Десислава Жекова и Деница Добрева встъпиха в длъжност "съдия в Окръжен съд - Варна".  Ще правораздават в Търговско отделение.

Съдия Жекова и съдия Добрева подписаха актовете си за встъпване пред председателя на Варненския окръжен съд Марин Маринов и магистратите от институцията. На церемонията присъстваха и председателят на Районен съд – Варна – Магдалена Давидова, както и заместник-председателят Ралица Райкова.

Председателят на Окръжен съд- Варна пожела на новите съдии "попътен вятър, винаги верен курс и 7 фута под кила“ на новите длъжности. Към съдия Десислава Жекова изказа специална благодарност за работата й по проектите за развитието на детското правосъдие и медиацията във Варна. Тя от своя страна сподели, че е признателна на съдиите в Окръжен съд – Варна за гласуваното доверие и помощта, която са й оказали, докато е била командирована в институцията.

Съдия Маринов пожела на Деница Добрева да продължи да e добър магистрат и да се раздава в работата си, така както е била като съдебен помощник и съдия, като и  занапред постановява справедливи съдебни актове. Съдия Добрева сподели, че за нея е изключително вълнуващо да се върне там, откъдето е започнал нейният професионален път и се надява с актовете си и с действията си да допринесе за авторитета на Варненски окръжен съд.