Районна прокуратура – Ловеч привлече в качеството на обвиняеми двама мъже за грабеж на бензиностанция в село Златна Панега. От Апелативна прокуратура – Велико Търново уточняват за ''Фокус'', че с постановление на наблюдаващ прокурор те са задържани за срок до 72 часа, като ще бъдат внесени искания пред Районен съд – Тетевен за вземане на мерки за неотклонение "Задържане под стража“ на двамата извършители.

На 12 февруари в РУ МВР – Ябланица е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.198, ал.1 от НК за това, че на същата дата, около 22:25 часа от бензиностанция в село Златна Панега, две маскирани лица, чрез използване на сила, са отнели сумата от 2 750 лв. от владението на служител на бензиностанцията, с намерение противозаконно да я присвоят, като парите са собственост на търговското дружество.

Работата по разкриване на престъплението е започнала незабавно под ръководството и наблюдението на Районна прокуратура - Ловеч. Извършен е оглед на местопроизшествие. Разпитани са свидетели. Една от служителките е освидетелствана за телесните повреди, нанесени ѝ от извършителите.

На 13 и 14 февруари са проведени множество оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ МВР - Ябланица, РУ МВР - Луковит и сектор "Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД МВР - Ловеч, в резултат на които са установени извършителите на грабежа - 26-годишен мъж от гр.Луковит и 19-годишен мъж от с.Дерманци. В хода на работата е установено, че един от извършителите е бивш служител в бензиностанцията. Изяснява се съпричастността към грабежа на още две лица – мъже на 19 години.

В хода на процесуално-следствените действия и последвалите претърсвания в жилища, обитавани от лицата, е открита парична сума на обща стойност 1850 лева, за които е установено, че са част от отнетите пари, както и други вещи и предмети, имащи отношение към престъплението.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Ловеч.