По искания за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо двама мъже, привлечени в качеството им на обвиняеми за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително и за разпространение на такива, внесени от Окръжна прокуратура – Варна, съдът определи "задържане под стража“ и за двамата. Това съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна. 

34-годишният Ц.Ц. е обвинен за престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, пр. 4, алт. 1 и 2 от НК, тъй като на 20 октомври 2022 година бил задържан след разпространение на 0,37 грама кокаин на клиент. В него били намерени и иззети 88,56 грама марихуана и 5,085 грама кокаин, разпределени в различни пакетчета.

При извършените претърсвания и обиски, в 36-годишният Л.Л. били намерени общо 42,75 грама марихуана, като той е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, пр. 4 от НК.

Работата по доказване и документиране на извършените престъпления продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура - Варна. Двамата мъже бяха задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането им пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

Определенията на Окръжния съд подлежат на обжалване пред Апелативен съд - Варна.