Двама мъже и жена са привлечени към наказателна отговорност за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК – държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително, съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна. Те са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор от Окръжна прокуратура – Варна и предстои внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – "задържане под стража“, спрямо тях.

Обвиняемите са задържани при проведена специализирана полицейска операция, реализирана от служители на ГДБОП при МВР под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура - Варна. Извършени са претърсвания на четири адреса в град Варна, иззети са значителни количества от различни видове наркотични вещества и голяма сума пари. Установено е и оборудване за отглеждане на растения от рода на конопа.

Работата по доказване и документиране на извършените престъпления продължава. И към момента текат действия по разследване на детайли и обстоятелства около извършваната от тримата мъже нерегламентирана дейност.