Сигнал за тежко пътнотранспортно произшествие на кръстовище по главен път Шумен-Велики Преслав и Шумен-село Мараш е приет в 14:13 часа вчера в дежурната част на РУ- Шумен, информираха от пресцентъра на ОДМВР-Шумен.

Съобщено било, че са се ударили лек автомобил Фолксваген "Пасат“ и влекач "Волво" с шуменски регистрации. Към мястото на произшествието са насочени екипи на полиция, пожарна и спешна помощ.

Установено било, че 56-годишен водач, който бил зад волана на лекия автомобил не спрял на знак СТОП и не пропуснал движещия се по път с предимство товарен автомобил. Ударили са се. В резултат на удара на място е починал 56-гдишен мъж, който бил зад волана на фолксвагена. В шуменската болница в тежко състояние са откарани 29-годишен мъж от село Мараш, който се возил вдясно от водача, 52-годишен и 24-годишна жена. Малко по-късно 29-годишният е починал.

Жената е освободена без травматични увреждания. Настанен за лечение с опасност за живота е другият пътник от автомобила. Водачът на влекача, 42-годишен мъж е правоспособен, тестван е за алкохол и наркотици.Пробите са отрицателни.

Образувано е досъдебно производство.