Двама шофьори, употребили наркотици, задържаха служители на полицейските управления във Велико Търново и Горна Оряховица през изминалото денонощие. От Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточняват за "Фокус“, че вчера около 04:00 часа в старата столица е извършена проверка на лек автомобил "Ауди“, управляван от 19-годишен от Бургас. При тест на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на кокаин. Той е отказал кръвна проба. Същият следобед в железничарския град е заловена 30-годишна местна шофьорка, която е карала след употреба на канабис. Тя също е отказала кръвна проба. Двамата водачи са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. По двата случая са започнати бързи производства.

При друга проверка полицаи от Велико Търново задържат 15-годишен младеж, в когото намират около 5 грама амфетамин. Срещу момчето се води бързо производство.

През денонощието е хванат и неправоспособен шофьор, който е карал кола с чужди номера. Този случай е от горнооряховското село Козаревец. Мъжът, който е известен на полицията и осъждан, е задържан за 24 часа.