На 27 март около  08:00 ч., в хода на провеждана специализирана полицейска операция, на бул. Трети март в Русе е спрян за проверка лек автомобил с марка "Мерцедес“, при която като водач на превозното средство е установен 37-годишен мъж, съобщават от ОДМВР-Русе. 

Той е бил изпробван за употреба на алкохол с техническо средство и уредът е дал отрицателен резултат, но е отказал да му бъде извършен тест за наркотични вещества, поради което е взето съответното административно отношение. Впоследствие  37-годишният мъж е предал доброволно на полицаите две полиетиленови топчета, съдържащи суха зелена тревна маса, с тегло около 10 гр., които са се намирали в жилището му.

По случая е образувана преписка, по описа на Първо РУ, за престъпление по чл.354а, ал.1 от НК.        

Криминалисти от РУ – Ветово са установили непълнолетно момиче да държи наркотик в дома си. Това е станало при проверка вчера вечерта около 18:30 часа в гр. Глоджево. 15-годишната си е признала пред служителите на реда, че държи в дома си прозрачно пликче, съдържащо зелена тревна маса - марихуана.

Тя го е предала на полицаите с протокол за доброволно предаване, в присъствието на майки си. По случая е започната работа в хода на образувана проверка по описа на РУ – Ветово, с оглед престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК.