Полицаи от Второ РУ са установили двама извършители на посегателства - мъж, откраднал парична сума, забравена от клиент в бензиностанция и жена, откраднала забравен портфейл на щанд в магазин, съобщи ОДМВР-Русе. 

Сигнал за първото деяние е подаден от 10 май във Второ РУ. Потърпевшият гражданин е заявил в полицията, че предишния ден около 15:00 часа е посетил бензиностанция на бул. "Тутракан" в Русе, за да зареди гориво в колата си и при заплащане е забравил сума от 240.00 лв. на касата в обекта.

Впоследствие се е върнал обратно, за да потърси парите си, но от служители в бензиностанцията разбрал, че те са били взети от клиент, който се намирал след него на опашката.

По подадения сигнал във Второ РУ е била регистрирана преписка с оглед изясняване на престъпление по чл. 194, ал. 3 от НК. В хода на извършените оперативно-издирвателни мероприятия криминалистите са установили като извършител на деянието 54-годишен мъж от гр. Царево.

Във втория случай е сигнализирала жена. На 30 април т.г. тя е подала заявление във Второ РУ, че същия ден сутринта е посетила магазин на бул. "Липник" в Русе, където при пазаруването е оставила и забравила портмоне на един от щандовете в търговския обект и когато се е върнала да го потърси, не го е открила.

В портфейла имало 300 лева, лични документи, банкови карти и други дребни вещи. По случая е била образувана преписка и в хода на работата по нея криминалистите на Второ РУ са заловили като извършител на престъплението 36-годишна жена от Русе. Материалите по преписките са докладвани в прокуратурата по компетентност.