Жители и гости на Добрич имат възможност да се включат в отбелязването на Световния ден на ходенето на 8 октомври, като изберат един от двата определени маршрута, които да изминат пеша, предаде репортер на Радио "Фокус" - Добрич

Талони за участие ще бъдат раздавани в деня на спортната проява до 12:30 ч. Може да се измине само една от посоките или и двете, изборът е индивидуален, на всеки участник. За отделен маршрут при началния пункт ще се получава талон, който на финала трябва да се пусне в специална кутия. Допуска се участие и с велосипед.

Наградите са много и привлекателни. Предвидена е една специална награда – велосипед, и поощрителни награди, като топки, въженца за скачане, хилки за тенис, ракети за бадминтон и раници. Имената на печелившите участници ще бъдат изтеглени от комисия. Номерата на печелившите талони, наградите и мястото за получаването им ще бъдат обявени на официалния сайт и Фейсбук страницата на Община град Добрич на 11.10.2022 г.

Тениски, осигурени от Община град Добрич, както и тениски и раници от БФСВ ще бъдат раздадени в деня на провеждане на спортната проява. В национален мащаб тя е организирана от Министерство на младежта и спорта и Българска федерация "Спорт за всички", в Добрич организатори са общината и Общинското предприятие "Спортни имоти".

Жулиета НИКОЛОВА