За броени часове полицаи от Велико Търново задържаха двама апаши, извършили няколко грабежа в старата столица. От Областна дирекция на МВР уточняват, че около 21:00 часа снощи съдействие в Районното е потърсил местен жител. Той обяснил, че час по-рано докато се  прибирало към дома си в кв. "Бузлуджа“ малолетно момче е било застигнато от двама непознати, единият от които издърпал раницата му, в която имало мобилен телефон, дребна сума пари и връзка ключове и се оттеглил в неизвестна посока.

В 23:00 часа друг гражданин е сигнализирал за идентичен случай в района на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов“. Непознат издърпал от ръката му чанта, с намиращи се в нея ключове, банкова карта, лични документи и телефон. Въпреки предприети действия за блокиране на банковата карта от нея били извършени плащания в денонощен магазин.

От проведените незабавни действия по разследването за броени часове криминалисти от РУ – Велико Търново влезли в дирите на извършителите. Като съпричастни към извършените деяния за срок до 24 часа по ЗМВР са задържани двама местни жители на 20 и 24 години, известни на полицията, единият и осъждан.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава под наблюдението на прокуратурата.