Два големи пожара горят в област Бургас, предаде репортер на Агенция "Фокус“. Днес към 13,50 часа е подаден сигнал за пожар в района на "Ханска шатра“, община Несебър, където има данни за запалени сухи треви в широколисна гора.

На място са изпратени екипи от пожарната в Несебър, Поморие и Бургас.

Към настоящия момент в района са разположени 19 пожарникари с 5 автомобила. Наложило се е затваряне на пътната отсечка между Бургас и Варна в района на "Ханска шатра".

От ОДМВР - Варна информираха, че поради възникналия голям пожар на пътя между Варна и Бургас, се налага отклоняване на движението. Маршрутът, по който се пренасочва автомобилния трафик е: Републикански път III 904 - с.Старо Оряхово, гр.Долни чифлик, гр.Дългопол / Айтоски проход/. Промяната ще бъде в сила до окончателното подсигуряне на участъка за безопасно преминаване.

Успоредно с това голям пожар гори и в карнобатското село Деветинци. Изгорели са три къщи и има евакуирани хора, съобщи за БНР - Бургас кметът на Карнобат Георги Димитров, който е на място. Пожарът е започнал от полето в близост до къщите.

Възникнал е в 15.35 часа, съобщи директорът бургаската пожарна гл. инсп. Николай Николаев.

На място има два противопожарни екипа. На разположение са и два трактора, с които да се предотврати разпространението на пожара. Силен вятър и високите температури усложняват обстановката.

Наложила се е евакуацията на две жени, допълниха от бургаската полиция.