Двудневен семинар "Digital4StaraZagora" събра близо 200 души участници под липите, предаде репортер на Агенция "Фокус". В залата на Културен център "Стара Загора“ днес бе открит форумът, който дава опит от първа ръка за тенденциите в онлайн маркетинга за следващата година.

"За мен е чест, от името на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров, да приветствам всички вас с добре дошли в нашия град. Благодаря на организаторите за това, че за втори път избират Стара Загора и градът ни е част от националната Digital4 кампания“, каза при откриването на събитието Росица Райкова, която е начело на отдел "Инвестиции“ на Общинска администрация. "Преди две години започнахме изграждането на бранда "Invest Stara Zagora" с основната цел да привличаме инвеститори в региона ни и създаване на подходящо присъствие и съдържание, което да е в полза на бизнесите в града ни. Ние "продаваме“ не продукт, а потенциал. За нас е важно да сме правилно позиционирани и нашите послания да бъдат на подходящото ниво. Радвам се, че и този път ще получим практическите насоки, от които се нуждае всеки, който е част от тази сфера. Пожелавам успех!“, каза още Райкова от сцената, минути преди да започне официално двудневната програма.

Отправям специални благодарности към Община Стара Загора за партньорството и подкрепата, които оказват, защото без тях -  събитието ни днес нямаше да бъде същото. За мен е удоволствие да съм част от втората такава среща тук“, сподели с присъстващите Димитър Иванов, който е част от дигиталната агенция Valival – съорганизатор на мероприятието.

Думи на благодарност за сътрудничеството към Общината и отдел "Инвестиции“ отправи и Любомир Атанасов, основател на кампанията "Digital4StaraZagora" и управител на Internet Media Group. "Вярвайте, развивайте се и посещавайте все повече такива събития, които могат да ви усъвършенстват“, приветства той.

Стара Загора домакинства събитието, което е дългоочаквано в бранша на дигиталните услуги и маркетинга. То е под надслов "Тенденции в онлайн търговията 2023“ и събира интересна програма за различни типове бизнеси. Разнообразни лекции и дискусии водят представители на бизнеси, рекламодатели, инфлуенсъри и специалисти. Те ще споделят безценни практически съвети и ще дадат насоки по тенденциите за предстоящата година в сферата на дигиталния маркетинг и онлайн търговията.

По време на конференцията, учениците от 11 и 12 клас от всички гимназии в града ще могат да посетят свободно всички лекции от програмата на "Digital4StaraZagora“.

Лекциите продължават и в съботния ден, предлагайки срещи и практически демонстрации.

Рени АТАНАСОВА