"Голямата размяна на учебници“ в Добрич започва от днес в 12:00 ч. и ще продължи до вечерта на утрешния 24 септември, предаде репортер на Радио "Фокус" - Добрич. Организира се за втора поредна година.

Идеята е на три дами от Добрич - Калояна Донева, Десислава Първанова и Маринела Георгиева. Всеки, който желае да се включи, за да помогне, да зарадва някого и да направи добрина, може да го стори като занесе книги, учебна литература, учебни помагала и пособия на площад "Старият орех“ пред Младежкия център.

Калояна Донева разказва: "Решихме да проведем и тази година кампанията поради огромния интерес на предходното издание. Инициативата е насочена към родители, които нямат възможност да закупят нови или изобщо да закупят учебници за своите деца. Тази година освен учебници приемаме учебни помагала, учебни тетрадки, в които не е писано или е писано с молив, детски книжки, които ще бъдат дарени на малчугани в неравностойно положение“. За осмокласниците, ако не разполагат с учебници за размяна, биха могли да дарят всякакви други учебни пособия - химикали, блокчета за рисуване, боички и всичко, което може да помогне и да усмихне деца и семейства в неравностойно положение за учебната година.

Жулиета НИКОЛОВА