За целите на Творческа лаборатория "Без корени“, която започва на 21 юли  Старозагорският куклен театър се обръща към своята публика за помощ, съобщиха за "Фокус" от институцията. В името на експеримента с различни материали, ще са необходими стари: шапки – тип бомбе, шлифери, шинели, стенни часовници, куфари, рамки и стара хартия.

"Ако имате непотребни вещи от изброените в списъка, ще се радваме да ни ги предоставите, за да проверим техните възможности на сцената на театъра. Може да ги носите или изпращате до Куклен театър Стара Загора (ул. Генерал Гурко 46)". Очакваме вашата помощ в търсенето на сценичните решения!", допълниха от театъра.

Държавен куклен театър Стара Загора и СНЦ "Пиеро“ ще проведат XIII Творческа лаборатория "Без корени“ от 21 юли до 3 август в  Стара Загора.   Художествени ръководители ще бъдат Веселка Кунчева, Мариета Голомехова и Милен Апостолов.

Темата на предстоящата творческа лаборатория е да изследва пътя на обезкореняването на човека. Превръщането му в свободен атом, търсещ своето ново място в света. Войните, бедността, болестите, сривът на хуманността в отделните човешки общности принуждават Човека да изтръгне сам корените си и да поеме към неизвестното.  Как се взима такова решение?