Дупница се включва в отбелязването на Седмицата на гората, съобщиха от пресцентъра на Община Дупница. Седмицата е под мотото “Довери се на лесовъда“. В тази връзка ще бъдат предприети мероприятия на територията на община Дупница и съседни общини.

Горски служители и горски педагози от  Държавно горско стопанство "Дупница“,  в партньорство с Община Дупница, ще залесят фиданки в землището на село Големо село, съвместно с ученици от Професионална гимназия по облекло и стопанско управление в Дупница.

В рамките на седмицата ще бъдат проведени образователна занимания с ученици от  Основно училище "Христо Ботев" село Самораново. Учениците от школото ще участват и в залесяване на фиданки в двора на училището.

Като част от Седмицата на гората е и конкурсът, който организират Община Дупница и МКБППМН за пано от естествени материали, под надслов "Гората – извор на живот“. Участие могат да вземат ученици от 1 до 7 клас, разделени в две възрастови групи: I – IV клас и V – VII клас. Откриване на изложбата и награждаване на победителите – 06 април 2023 година.