Дупница отбелязва официалния си празник. Това съобщиха за Радио "Фокус“ – Кюстендил от Общината. 19 октомври – Деня на Свети Йоан Рилски, е определен за празник на град Дупница с Решение 11 на Общинския съвет от 23 март 1995 година.

19 октомври е и Ден на българския лекар. Чества се от 1996 година, когато Българският лекарски съюз избира за покровител на медиците свети Йоан Рилски. По този повод кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев ще връчи годишните награди на двама лекари, определени от Управителния съвет на Районната колегия на БЛС - Кюстендил. Събитието ще се състои от 9.30 часа в кметския кабинет.

Програмата предвижда тържествена сесия на Общинския съвет в града. Тя ще започне от 11.00 часа в заседателната зала на Общината. В 10.45 часа ще започне литийно шествие от храм "Свети Великомъченик Георги Победоносец“ до площад "Свобода“.

В 11.00 часа на площада ще бъде отслужен архиерейски водосвет.

Празничната програма ще завърши в 17.00 часа. Тогава, в голямата зала на общински драматичен театър "Невена Коканова“, ще се състои концерт на възпитаниците на детските градини.

Венцеслав ИЛЧЕВ