Голямо задръстване се образува днес следобед в района на пътен възел "Скобелева майка", видя Plovdiv24.bg. Десетките автомобили, които влизат в Пловдив откъм Околовръстното, направиха сериозна тапа, чакайки за ляв завой.

Предполага се, че проблемът ще се задълбочава в час пик сутрин и вечер. Причината - днес бе затворено движението по "Рогошко шосе".

Първият етап обхваща участъка от табелата "Община Марица“ в посока запад – до кръстовището за траурен парк "Север“ (Рогошките гробища). За изпълнението му са предвидени 4 месеца, с краен срок 19 юни.

Промени в маршрута на градските автобуси до траурния парк няма да има, а междуселищните ще минават през Войводиново и надлез "Скобелева майка“.

Автомобилен достъп на собствениците ще бъде осигурен до имотите им, попадащи в обхвата на строителните дейности. 

В тази връзка читателка на Plovdiv24.bg попита:

По какъв начин ще бъде организирано движението по околовръстния път на гр. Пловдив след затварянето на "Рогошко шосе"? За всички пътуващи в посока Пловдив от Скутаре, Рогош, Маноле и т.н. е известно, че Околовръстният път в час пик е силно натоварен, при положение че има алтернативен маршрут по "Рогошко шосе".

След като тази алтернатива липсва, на Околовръстното ще се образува още по-голямо задръстване, целодневно. Как ще се включват в движението идващите от Скутаре, при положение че колоната на Околовръстното започва от Войводиново?

По какъв начин ще се улесни левият завой за влизане в града при пътен възел "Скобелева майка"? Предвидено ли е поставянето на временни светофарни уредби или присъствие на пътни полицаи, регулиращи движението, на горепосочените места?