Дрогиран шофьор блъсна на заден ход възрастен пешеходец в Дорково и го прати в болница. Общо шестима водачи на МПС са с образувани полицейски производства през уикенда, съобщиха от ОДМВР-Пазарджик.

На улица в ракитовското село Дорково 39-годишен от Велинград при движение на заден ход блъснал с автомобил движещ се по платното пешеходец на 64 години от същото село. В резултат на това се наложило пострадалият да бъде приет за лечение в МБАЛ-Пазарджик с различни травми и фрактури в областта на гръбначния стълб и гръдния кош. Пристигналите на мястото полицейски служители тествали водача с дрегер, като пробата му за употреба на наркотици се оказала положителна.

30-годишен мъж от Харманли катастрофирал с лекия си автомобил "Хонда", а друг 26-годишен от брациговското село Искерихово също предизвикал катастрофа с "Форд". След пристигане на органите на реда станало ясно, че и двамата са с положителни проби за алкохол – 1.55 и 2.59 промила. При рутинна проверка е засечен и 44-годишен от Пещера с 1.46 промила. Двама мотоциклетисти са засечени да управляват мотори без регистрационни табели.