Двама шофьори, употребили наркотици заловиха служители на Пътна полиция и Районното управление в Павликени. От Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточняват, че вчера следобед е спряна за проверка 30-годишна търновка. Служителите на реда са ѝ направили тест за наркотици, който се оказал положителен за амфетамин и метаамфетамин. Жената е дала кръвна проба за химичен анализ.

Същият ден по обяд в Павликени е извършена проверка на товарен автомобил, управляван от британски поданик, постоянно пребиваващ в Република България. При тест на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на кокаин. Той също е дал кръвна проба за химичен анализ. Двамата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. По двата случая са образувани преписки.

През денонощието полицейските патрули в областта са проверили общо 423 граждани, от които 108 за употреба на алкохол и 257 автомобила, от тях 31 товарни и един мотоциклет. Репатрирани са 13 автомобила. Съставени са 17 акта и са наложени 98 глоби по фиш. Заснети са 44 видеоклипа за скорост. Издадени са четири заповеди за налагане на принудителни административни мерки.