Драматичен театър "Гео Милев" продължава дейността си в изпълнение на програмата “Младите в театъра", която е насочена изцяло към млади и дебютиращи творчески екипи на професионална сцена. Това съобщиха за "Фокус" от Община Стара Загора. "Френският квартал“ е втория спектакъл по тази програма.

Тази вечер от 19.00 часа на сцената на Културен център "Стара Загора“ ще се играе премиера на постановката. Втората премиера ще се състои на 15 март. Режисурата е дело на Денислав Янев, сценографията и костюмите - на Илияна Кънчева,  хореографията – на Неделя Ганчева, музиката - на Николай Владимиров.

"Популярният "Френски квартал“ на Ню Орлиънс е притегателно място за всякакви видове хора: от ексцентрични възрастни дами до разкрепостени млади компаньони. Животът в този западащ и по бохемски цветен квартал като че ли никога не спира. Така поне изглежда на повърхността. Загледа ли се човек отвъд видимото, точно там ще прозре белезите на всеобхватна и парализираща самота.

Във фокуса на тази осъвременена сценична трактовка са симпатичните, но избутани в периферията на обществото  и страдащи от своите натрапчиви самозаблуди обитатели на мотел "Фламинго“.

Писателят, млада и неопитна версия на самия Тенеси Уилямс, попада в този конгломерат на неспокойни души след бягство от дома си в търсене на истинската си природа и призвание. Сблъсквайки се челно с авторитарната майчина фигура на мисис Уайър, собственичката на мотела, експлоатираната от нея мъдра помощница, както и с фигурите на сексуално хищния, но тежко болен художник Найтингейл, красивия и опасен дилър Тай, неговата доброволно откъснала се от хайлайфа на Ню Йорк приятелка Джейн и дуото обеднели и опитващи се да оцелеят с достойнство мис Кери и Мери Мод, младият Писател открива объркаността на света извън уюта на дома и се среща за пръв път със Сексуалния нагон, Самотата, Смъртта и Състраданието по пътя към Съзряването.

Рени АТАНАСОВА