Драматичен театър "Сава Огнянов“ открива летния фестивал "Сцена под звездите“ в Русе на 28 юни, от 21:00 часа. Спектакълът "Емоции от първа необходимост“ ще бъде представен на сцената пред Доходното здание.

Последният победител в конкурса за млад режисьор "Слави Шкаров“ Ева Данаилова, показва авторската си интепретация по фрагменти от пиесата на Бертолт Брехт "Страх и мизерия в Третия райх“. Темата е "изборът“, който всекидневно правим. От нашите решения, се оформят следствия и ние носим отговорност за нас, за околните, за обществото, казва режисьорката.

В спектакъла участват Ивайло Драганов, Кристиана Ценкова, Ростислав Панков, Дона Вълова и Любомир Кънев. Сценографията е дело на Евгения Явашева, музиката на Христо Намлиев, а хореографията на Стефан Витанов.

"Сцена под звездите“ се организира с подкрепата на Община Русе и предлага на русенската публика театрални представления, концерти, оперни, оперетни и балетни постановки.

ДТ "Сава Огнянов“ е предвидил 100 седящи места пред сцената за любителите на театъра, които ще са без номера и редове, а пропуски на символична цена от 8 лева ще се продават само на касата на театъра.