Свирепият убиец от Бургас Станимир Рагевски ще прекара живота си в килия. Преди минути Окръжния съд в морския град съд наложи общо на бруталния килър доживотен затвор без право на замяна. Наказанието ще бъде изтърпяно от подсъдимия при специален режим, предаде репортер на "Фокус".

Рагевски бе признат за виновен за зверските убийства на брокерката  Теодора Бахлова и Юмер Мехмед. Бхалова бе умъртвена през октомври 2020 г., а Мехмед през август 2021 г. Двете жертви бяха застреляни с пистолет "Макаров“, а след това телата им бяха разчленени и поставени в бидони с киселина.

За убийството на Бахлова Рагевски получи 20 години затвор. За умъртвяването на Юмер Мехмед, което се явява предумишлено от лице, извършило друго умишлено убийство – това на бургаската брокерка, съдът наложи дожизатвор без право на замяна.

Рагевски бе признат за виновен и за това, че в периода от 29 октомври 2020 г. до 4 август 2021 е държал пистолет "Макаров", както и боеприпаси за огнестрелно оръжие - 15 броя патрони. На  4 август 2021 г. е предал на Деян Дичев  огнестрелното оръжие с 13 патрона. За това престъпление съдът наложи наказание лишаване от свобода за срок от 8 години. Още 3 години затвор му бяха отсъдени за дадени от него наркотици на Дичев.

Рагевски ще трябва да изплати по 200 000 лв. на дъщерята и майката на Бахлова, както и по 20 на приятелката и майката на Юмер.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок.