Доведоха в съда с белезници и под засилена полицейска охрана арестувания за жестокото убийство край Варна, предаде репортер на "Фокус". Днес магистратите ще решат каква мярка за неотклонение да бъде взета спрямо него.

Припомняме, че Окръжна прокуратура в морската ни столица ръководи досъдебно производство във връзка с умишлено убийство на жител на града, извършено през нощта на 19 септември 2022 година.

Сигнал за окървавено тяло на мъж, лежащ в безпомощно състояние на земята в жилищен район край Варна, бил подаден малко след полунощ на 19 септември. От извършения на място оглед под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура - Варна, станало ясно, че мъжът е убит. Установена е неговата самоличност – 55-годишен варненец.

В резултат на започналите незабавно действия по разследване на тежкото престъпление са събрани доказателства за това, че автор на деянието е 49-годишен мъж от Варна, криминално проявен и осъждан. Той е задържан няколко часа след започване на издирвателните мероприятия.

Привлечен е към наказателна отговорност за престъпление по чл. 115 от НК. Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура във Варна.