След като два поредни пъти не се яви в Районен съд - Пловдив и не предостави документи за уважителна причина за отсъствието си, обвиняемият Мирослав Кръстев бе доведен днес принудително от полицай в залата, предаде репортер на Агенция "Фокус". Въпреки това младият мъж използва друг юридически трик и отново провали предвиденото разпоредително заседание.

По делото даже бе призован служебен защитник, но Кръстев заяви, че иска да бъде представляван от друг адвокат. На въпрос на съдия Зорница Тухчиева кой е той, последва странен отговор. "Ще ме защитават от кантора "Марковски", но все още не съм говорил с тях".

Кръстев има вече две наложени глоби по 500 лева заради неявяванията си в съдебната зала. Заради недобросъвестното му процесуално поведение той бе предупреден, че може да бъде променена мярката му за неотклонение в "задържане под стража", ако не се яви на следващото заседание, което бе насрочено за 20 декември от 10.00 часа.

Мирослав Кръстев е обвинен в това, че на 11 ноември 2018 година е поддържал заблуждение у семейство, че ще им построи сглобяема дървена къща, като с това им е причинил имотна вреда в размер на 33 100 лв.

Той публикувал текст в специализиран сайт за обяви, че е строител с богат опит в изграждането на сглобяеми къщи. Прикачил и снимки на готови "негови" проекти, а цената за услугата се отличавала като значително по-изгодна в сравнение с други подобни обяви. Мирослав Кръстев си уговорил среща с пострадалото семейство и преговаряли относно строителството на дървената къща. В действителност обаче подсъдимият нямал никакъв опит в изграждането на подобни съоръжения и твърденията му, че има реализирани проекти не били верни.