Двама мъже и една жена са задържани за домашно насилие, научи "Фокус".

Сигнал за неизпълнение на заповед за незабавна защита бил подаден снощи, малко след 22,00 ч. от 59-годишна перничанка. На място служители от Първо РУ установили нарушителката, 37-годишната дъщеря на жалбоподателкта. Жената е задържана за срок до 24 ч. и е образувано бързо производство.

20-минути по-късно на тел. 112 се оплакала 39-годишна жена от пернишкия кв. "Стара чешма“, че й е нанесен побой от 39-годишният й приятел с постоянен адрес гр. Брезник. След преглед в спешното отделение на пернишката болница жената е освидетелствана и освободена за домашно лечение. До пристигането на полицаите мъжът напуснал жилището, но бил установен в гр. Брезник и задържан за до 24 ч. Разследването продължава в условията на бързо производство.

Семеен скандал и побой между съпрузи възникнал тази нощ в радомирското с. Долна Диканя. Драмата се разиграла около 00, 45 ч. когато двамата се скарали и 54-годишният мъж причинил на 53-годишната си съпруга травма на главата и синини. Разследващите изяснили, че това не е първия инцидент между двамата, които били в процес на развод. Мъжът е задържан за до 24 ч. с полицейска заповед и е започнато бързо производство.