Пловдивският апелативен съд назначи допълнителна автотехническа и допълнителна химико-технологична експертизи, поискани от защитата на Петър Маринашки. Той е осъден на 5 години лишаване от свобода и беше признат от първата съдебна инстанция за виновен за причиняване на катастрофа след употреба на наркотични вещества. В тежкото произшествие на 11.11.2020 г. на пътя Пещера – Пловдив, край Кадиево, загинаха 16-годишният Виктор и 17-годишният Тодор. Третото момче Николай е получило средна телесна повреда, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Допълнителната автотехническа експертиза трябва да отговори на конкретни въпроси, сред които дали има данни, че задното дясно колело на автомобила на Маринашки се е увъртяло и откъснало и дали това променя механизма на настъпване на пътно-транспортното произшествие. 

Допълнителната химико-технологична експертиза има за задача да установи кога Маринашки е взел наркотика, колко време преди катастрофата.

За следващото заседание на 8 декември 2022 г. от 14 ч. са призовани полицаите, които са запазили местопроизшествието и ще се разпита още един свидетел. 

По молба на Тодор Бараков, бащата на едно от загиналите момчета, днес беше разпитан инспектор от Пътна полиция - Пловдив за издаден няколко месеца след катастрофата предупредителен протокол на името на обвиняемия Петър Маринашки. Стана ясно, че предупреждението не е за конкретно нарушение, а във връзка с преписка в прокуратурата по сигнали от 2019 г. и 2020 г. за агресивно поведение на водача и участие в автогонки. 

Бараков старши обяви наличието на кореспонденция и видео клипове с опасно поведение зад волана, намерени в телефона на покойния му син. В единия от тях Маринашки карал кола, а краката му били извън прозореца.