“Дооправиха" улица “Радко Димитриев", видя Plovdiv24.bg. След няколко наши материала по отношение на неточностите по реализацията на проекта на една от най-дълго ремонтираните улици в града се оказа, че той не е съвсем според изискванията.

Според наши източници от управляващия орган на МРРБ не са харесали скосените тротоари и се е наложила промяна.

С просто око се вижда, че има поставена нова студена асфалтова смес на места, където скосеността не отговаря на изискванията и проектът не може да бъде приет.

Припомняме, че улица “Радко Димитриев" се забави доста във времето, след като първата копка беше направена есента, а строителите спряха работа до приключване на зимния сезон, за да могат да сменят тръбите на вик мрежата и парното.

Същата поправка има и по продължението на улица “Богомил", колко обаче това ще издържи на времето е друг въпрос още повече че и сега се вижда, че се рони и малки камъчета са разпилени по пътната настилка.

Улицата е 800 метра се ремонтира 12 месеца или по 67 метра на месец.

Всъщност, ако трябва да сме точни, дейностите на ул. “Ген. Радко Димитриев" започват от 15 юли 2021 г., когато ЕВН пуска официално съобщение, че започва полагането на нова топлопреносна мрежа. 

Два месеца по-късно стартира и същинското разкопаване на кв. “Гладно поле", за което почти едновременно бяха затворени три улици в зоната - “Лев Толстой", “Санкт Петербург" и ул. “Ген. Радко Димитриев". Това блокира живущите в района и пазаруващите в големите магазини, остави ги без обходен маршрут и настана истински хаос, особено по коледно-новогодишните празници. Така и не стана ясно защо реконструкцията на тези възлови пътни артерии на стойност 12 милиона лева трябва да става едновременно. Явно по-скоро за удобство на строителите, отколкото на хората.

Тогава кметът беше заявил, че ремонтите няма да са 2-3-4 години както на “Коматевско шосе". Скоро след това обаче Димитров се извини за бавната работа по ул. “Ген. Радко Димитриев", явно осъзнал, че може и с по-бързи темпове да вървят строителите. Припомняме, че улица ремонтът на  “Даме Груев" също забави с една година от предвиденото