В деня, в който чествахме празника на Вярата, Надеждата, Любовта и Мъдростта, във възстановка за откриване на сезон 2023/2024 на Държавна опера-Русе, обаятелният баритон Добромир Момеков се превъплъти в чаровния прелъстител Дон Жуан.

С дебюта си в тази роля на Русенска сцена, носителят на наградите за творчество на Фондация "Никола Гюзелев" и Кристална лира, в категория оперно изкуство за 2022г., си партнира още с директора на Операта - Пламен Бейков (бас), в ролята на Командора и заместник-директора Момчил Миланов (бас), като верния слуга на Дон Жуан-Лепорело, които за пореден път показаха своя висок професионализъм на сцената.

Дебюти със своите роли направиха също Теодор Петков (баритон), като Мазетто и Иван Пенчев (тенор), като Дон Отавио. С много ярко присъствие и високи певчески умения се представиха не само мъжките персонажи, но и дамите. Трите солистки Теодора Чукурска (сопран), като Донна Анна, Владислава Гавралова (сопран), като Донна Елвира и Даниела Караиванова  (сопран), като Церлина, омаяха публиката с красивите си гласове и сложните технически арии и ансамбли в нелеката “Опера на оперите", както наричат великата творба на Волфганг Амадеус Моцарт.

Своя дебют с "Дон Жуан" направи и диригентът Димитър Косев, който изведе Оркестъра на Русенската опера на достойно високо интерпретационно ниво! С блестящите си вокални качества, актьорски умения, грим и костюми, солистите омагьосаха публиката и я накараха да съпреживее всеки един миг от тази емблематична опера на гениалния Моцарт, която ще радва любителите на оперното изкуство през новия творчески сезон на Русенската опера.

Информация за предстоящите спектакли и билети може да намерите на сайта на Държавна опера-Русе: https://ruseopera.com/