Окръжният съд в Бургас определи мярка "домашен арест" спрямо Атанас Андонов, обвинен за катастрофата, която стана на пътя Бургас - Средец преди седмица. При инцидента на място загина 33-годишната Янита Пепелянкова, а майка й и двете й деца са в болница.

Както "Фокус" информира инцидентът стана на 9 март преди 15 часа днес в пътната отсечка Бургас - Средец в района на разклона за Черни връх. При челен удар между два автомобила загина 33-годишната бургазлийка, пътуваща на предната дясна седалка в един от автомобилите - “Ситроен С 3", шофиран от 53- годишната й майка.

Водачът на виновния автомобил - “БМВ" - 59 -годишен мъж от село Константиново не е пострадал. Той е тестван е да употреба на алкохол и наркотици, като и двете проби са отрицателни. 

По време на разследването е установено, че управляваният от ХЕЖД лек автомобил е навлязъл в лентата на насрещно движение и по този начин е допуснал пътнотранспортно произшествие с автомобила, с който са се придвижвали пострадалите лица.

С постановление на наблюдаващия прокурор е постановено отнемане на свидетелството за правоуправление на МПС на обвиняемия.