Документална изложба "Сливенската община – път през годините“ ще бъде открита в 11,30 часа на 12 октомври, във фоайето на общинската зала "Май“.  Гости на събитието ще са кметът Стефан Радев и председателят на Общинския съвет Димитър Митев.

Ще бъдат представени документи, снимки и книги от фондовете на библиотека "Зора“ и Държавен архив – Сливен, организатори на изложбата. В експозицията са включени протоколни книги на Съвета на града и неговото първо заседание от 20 април 1878 г., както и от заседанието на 20 април 1881 г., когато се провеждат първите избори за общински съвет. Посетителите ще могат да видят архиви за проекта за водопровод на Сливен от 1907 г., списъци на служители в общината, ведомости за заплати, документи за първите назначения на пожарната команда, горските пъдари и др.

Документалната изложба е посветена на 12 октомври, Ден на българската община. На тази дата през 1882 г. е приет първият Закон за общините и градското управление.

През 1998 г., с решение на Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България, 12 октомври става празник на българските общини и на общинските служители.