Документалния филм "Частица театър“ представят във Велико Търново. От Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов“ уточняват за Агенция "Фокус“, че лентата е вдъхновена от местни актьори, които са и главни герои в нея. Автор на 40-минутния филм е Цветелина Марева.

"Частица театър“ разказва за живота на артиста зад кулисите, неговите вълнения преди и след като излезе на сцената. Лентата е снимана в продължение на два месеца, а в нея са запечатани кадри от спектакъла "Хъшове“, създаден по повестта "Немили недраги“ на Иван Вазов и от театрално-музикалната постановка "Амадеус“. Режисьор и на двата спектакъла е Бойко Илиев. Включени са и кадри от репетиционния процес в Театрално школо "Сава Доброплодни“, което ръководи младият актьор Кирил Милушев. Той и летописеца на великотърновския театър – актьорът Иван Митев, са главните действащи лица в лентата. Единият е част от състава на МДТ едва от година, а другият е живата история на театралното дело в старата столица. Пред камерата Иван Митев разказва за славното минало на културната институция, своята лична история и куп любопитни факти.

В "Частица театър“ участват всички артисти от драматичния състав на великотърновския театър. Сред тях са Детелин Кандев, Стефан Методиев, Милен Иванов, Виктор Терзийски, Лиляна Иванова, Стефка Златкова, Стоян Борисов, Никол Бойчева и Боян Фърцов. Запечатани и са лицата, които остават скрити от театралния зрител, но допринасят за осъществяването на всяка една постановка.

Цветелина Марева е четвъртокурсничка в специалност "Кино и телевизия“ в Нов български университет. "Частица театър“ е нейният първи самостоятелен проект, а тя е сценарист, режисьор, оператор и монтажист на филма.

Премиерата на филма е на 27 септември /вторник/ от 19:00 часа в голяма зала на театъра, а входът е безплатен. След прожекцията ще започне творческа среща с актьорите.