"Повече от 2500 души са потърсили услугите на специалистите от Енергийния офис на Община Бургас от откриването му до този момент. Ние изградихме този център, защото за нас е много важно Бургас да е сред водещите градове, които се стремят към въвеждането на мерки за енергийна ефективност в изпълнение на европейските директиви за намаляване на въглеродните емисии“.

Това каза кметът Димитър Николов при представянето на работата на Енергийния офис пред партньорите от проекта за неговото изграждане.

Дейността на Енергийния офис на Община Бургас ще бъде представена чрез документален филм като добър пример на форуми за енергийна ефективност в европейски държави.

Детайли от работата на общинското звено представиха зам.-кметовете инж. Чанка Коралска и Весна Балтина, както и експерти от общинската администрация.

От услугите на Енергийния офис вече се възползват както жители на община Бургас, така и хора от други области, които се интересуват от въвеждането на мерки за енергийна ефективност в своите жилища. Сред потребителите на предлаганите услуги са и много представители на бизнеса.

Освен по програмата за въвеждане на мерки по енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради, в Енергийния офис може да получите информация за използването на енергия от възобновяеми източници като соларни панели и други инсталации.

Енергийният офис на Община Бургас е създаден в рамките на проект ComAct, финансиран по програма "Хоризонт 2020" на ЕС.