Две големи имена, доказани в родния женски хандбал, поеха подготовката на юношите до 16 г. на варненския "Спартак“. Вече близо месец с момчетата, които тренират за сезона по плажен хандбал, работят Димка Предьова и Гергана Ефтимова. Очаква се в скоро време младият и талантлив тандем да се заеме и с подготовката на 14-годишните юноши на клуба. Както е известно, сезонът на плажния хандбал, една от любимите атракции по морето, сега започва, а календарът е наситен със състезания. Перспективата е наесен двете млади треньорки да доказват професионален опит и с юношески формации на "Спартак“ в зала.

"Момчетата са талантливи, предстои ни сериозна работа, но сме убедени, че резултатите ще са налице“, категорични са Предьова и Ефтимова, които имат зад гърба си завиден състезателен стаж и са любимки на родната хандбална публика. В последните близо 2 години те водиха изключително успешно девическите формации на клуб "Хера – Варна“, където откриха и увлякоха в магията на спорта немалко талантливи момичета.

Димка Предьова е добра позната на варненските зрители. До 18-годишна възраст е играла в родния си клуб "Панагюрище“, след което облича екипа на "Локомотив“ (Вн), където обира овации с майсторската си и технична игра и става шампион на България. Състезавала се е още за "Шумен 98“, "Поморие“ и SPE Strovolou (Кипър). Приключи активната си състезателна кариера в "Етър 64“ (Велико Търново).

Гергана Ефтимова е играла в СКХМ "Варна“ и с екипа на "Локомотив“, ставала е шампионка на България. Била е състезател още на "Шумен 68“ и "Поморие“. В момента играе за "Етър 64“. През последния сезон дамите от старопрестолната столица вдигнаха купата на България и извоюваха сребърните медали в шампионата. За Ефтимова това е трета купа, тя подписа нов договор с "Етър 64“ и за следващия сезон.