Договорът със софийската фирма "Тикси" за електронното таксуване в градския транспорт в Пловдив е подписан и вече започва да се работи за линейния график и реалната работа. Това съобщи пред журналисти заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов, предаде репортер на "Фокус".

Средствата за надграждане, модернизация и поддръжка на електронната система бяха пренасочени на последната сесия на пловдивския общински съвет.

"Ще направим така, че на следващата сесия да представим дружи възможности за пренасочване на средства за тази дейност. Тоест, и стадионът, и тази поръчка, която подготвяме толкова години, да вървят" - коментира Чонов. 

От "Тикси" се иска в кратки срокове да въведе нови начини на плащане, както е в големите европейски градове, а също и да има съвременно мобилно приложение. 

Припомняме, че единствено "Тикси" АД участва в обществената поръчка за надграждане, модернизация и поддръжка на електронната система в градския транспорт и зоните за паркиране в Пловдив. Процедурата беше спряна от ВАС, но при повторното й обявяване отново се яви само софийското дружество. Надграждането ще струва малко над 14 милиона лева. Предишната система, внедрена от испанската фирма Индра, която така и не заработи пълноценно, струваше на общината 20 милиона лева.

Подробности гледайте в прикаченото видео!