Водещият неврохирург доц. д-р Николай Велинов стана почетен гражданин на Кюстендил, предаде репортер на "Фокус“. Удостояването с почетното звание стана по време на заседанието на Общинския съвет в града, провеждащо се в залата на Възрожденското училище. В залата присъстваха и колеги на доцента, който е роден в Кюстендил на 6 декември 1975 година. С над 20-годишен опит като неврохирург в София. Защитил е титлата "Доктор по медицина“ в Берн, Швейцария. Знаков неврохирург, отговорен специалист, прилагащ съвременно и модерно лечение на мозъчни инсулти, много знаещ, много можещ и силно ерудиран човек.

"Повече от 10 години той е той е консултант неврохирург в нашата болница, двукратно месечно консултира, както лежащо болните в отделенията, така и пациенти в поликлиниката. Той е лекар, когото търсим във всички часове на денонощието и винаги е готов за съдействие. Най-ценните качества на доцент Велинов да отговорност, компетентност и почтеност. Той е специалист, който постоянно се развива и самоусъвършенства. Той е усвоил и работи по едни от най-модерните техники на лечение в неврохирургията, по световните стандарти. Той е лекар по призвание, работещ с ум и със сърце в най-прекрасната професия“, каза общинският съветник д-р Лилия Чингарска.

Кметът на Община Кюстендил Петър Паунов също приветства най-новият пометен гражданин. "Изключителна чест е да виждаш такова сияние, което обаче не се отделя от земята. Ти, никога не се отдели от нас. Остана до кюстендилци. Благодарение на този букет от колеги и изключителни проф news pic 2
© Фокус
есионалисти в неврологията, спасихте хиляди животи. Благодарим ти за това, че винаги сърцето ти е сред нас и се гордея, че ще бъдеш сред светилата на почетното гражданство на Кюстендил“, каза кметът Петър Паунов.

Общинският съветник Младен Ризов също отправи поздравления към Доц. д-р Николай Велинов. Той посочи, че хората в белите престилки са показали, че има и друг начин на разсъждаване и на мислене за смислен живот.

"Мота да кажа, че се просълзих. Покорно благодаря. За мен е изключителна чест! Благодаря на всички вас, на всички съграждани и приятели, благодаря на моите колеги. Стремил съм се винаги да помагам. За мен да помагам на пациентите в Кюстендил и да работя като лекар тук, е призвание“, каза доц. д-р Николай Велинов.

Венцеслав ИЛЧЕВ