Предстои 29-то издание на "Борса за семена и посадъчен материал", първото за годината значимо специализирано изложение в календара на "Добрички панаир", предаде репортер на Агенция "Фокус". Българската аграрна наука на изложението ще бъде представена от Добруджанския земеделски институт (ДЗИ) край Генерал Тошево.

За първи път на борсата ще се представи фирма от Варна, която се занимава с изкупуване, преработка и продажба на диворастящи гъби и трюфели. Ще участва също един от водещите световни производители на пластмасови тръбни системи за водоснабдяване, канализация, газоснабдяване и напояване. Участие ще вземе и фирма, която предлага пълна гама от торове и други продукти, които осигуряват цялостно хранене на растенията. Те са представител за България на продуктите  на световно известен лидер в производството на иновативни торове. 

В дните на изложението земеделските производители ще имат възможност да направят своя избор и да си осигурят най-добрите продукти за сеитбена кампания 2023. Форумът ще се проведе от 2 до 5 февруари в Спортен комплекс "Простор". И тази година борсата ще предложи семена за пролетни култури, семена за зеленчукови култури, посадъчен материал, торове, торопочвени смески, биологични средства за растителна защита.

Заради динамичната грипна обстановка в страната няма да има официално откриване на изложението. Работното време е всеки ден от 9:00 до 18:00 ч.

Жулиета НИКОЛОВА