В навечерието на едни от най-светлите празници в годината – Великденнските група доброволци от Велико Търново организират акция в подкрепа на хората от Дома за възрастни с умствена изостаналост в село Церова кория. Идеята им е да съберат вещи от първа необходимост и да посетят институцията, предаде кореспондент на "Фокус“.

"Нашето благотворително посещение цели да обърнем внимание на слънцата (хората) в този център, да се почувстват щастливи и обгрижвани. В центъра има разнообразни неща, които можем да правим заедно с тях, ще се съобразим с тяхното желание! Можем да поработим заедно в градинката им, да изчистим, да почетен или да потренираме, да сготвим нещо заедно или просто да си поговорим“, разказва Мирела Иванова, която е сред двигателите на идеята.

Дарения ще се събират до 19 април /петък/, а самото посещение ще е на 21 април /събота/.

Всеки, който иска да помогне, може да го направи с дрехи във всякакви размери, козметични продукти /дезодоранти, мокри кърпички, салфетки и шампоани/, кухненска посуда /чаши, чинии, тенджери, ножове, вилици, лъжици, тави и т.н./, слънцезащирни продукти.

Потребителите имат нужда и от няколко чувалчета с цимент, защото искат да си направят органжерия.

За да научите повече, може да звъннете на Мирела. Телефонът ѝ е 0888/ 139 264.