На 20 април от 9:30 часа доброволци ще чистят Перловската река. Инициативата беше направена публично достояние на страницата на Реките в града във Facebook, видя Sofia24.bg.

Ето какво още се казва в съобщението:

- Заедно с партньорите ни обединяваме сили в борбата за по-чисти и социални реки. Вярваме, че с нужните действия, реките и крайречните пространствата могат да се превърнат в оживени места за изкуство, отдих и култура.

- Доброволческата инициатива по почистването на Перловска река на територията на Южен парк има за цел да допринесе за опазването на околната среда, биоразнообразието и водите, както и да създаде една по-чиста и здравословна градска среда.

- По време на почистването най-приключенски настроените ще могат да се включат в "Лов на съкровища“ – игра с изненади, подготвени в периметъра на акцията.

Събираме се на 20 април, точно в 9:30 до статуята на големия синигер в Южен парк Ще осигурим необходимите инструменти, ръкавици и чували от рециклирана пластмаса на всеки, който има желание да променя градската среда с нас. Заедно се получава по-добре!