Доброволци ремонтираха Неврологичното отделение в МБАЛ "Д-р Димитър Павлович“ в Свищов. От Общината уточняват за Агенция "Фокус“, че благородният жест е дело на организацията "Хана Проджект“ и е реализиран чрез семеството на Лидия и Тим Отри, които  помагат не за пръв път.

Заедно с група помощници те пребоядисаха стените на коридорите и стаите в болничната структура. Освен това подмениха ел. контакти и спукани ВиК тръби, смениха батериите на мивките и WC моноблоковете, поставиха на нови щори, купиха 10 нови легла с декубитални дюшеци и нови възглавници.

За да изразят своята признателност, кметът на Свищов Генчо Генчев и управителят на лечебното заведение Илиян Венков се срещнаха с доброволците лично. В разговора си с тях ги увериха, че това, което правят е изключително важно и стимулиращо за ръководството на болницата да продължи да създава по-добри условия за пациентите и тяхната грижа.

Дерън Уокър, като ръководител на групата доброволци сподели, че вече дванадесета година идва в България, подпомагайки различни проекти в Свищов и за трети път помага в болницата.